diumenge, 3 de març del 2013

El Marsella en perill

Sincerament fa la tira d'anys que no hi vaig al bar Marsella. El recordo dels ans 70 perquè el meu avi hi anava. El recordo dels anys 80 perquè hi anava jo a prendre absenta i a fer-me la transgressora.

Com diu Juan Carlos Meneses, quan jo hi anava  no tenia ni idea que el Marsella era del 1920, ni que va ser freqüentat per Dali, Gaudí, Picasso o Heminway. Tampoc havia llegit encara a Jean Genet . 

El recordo com una part permanent del paisatge fosc, brut i decadent del Districte V, del Barrio Chino, ara anomenat Raval. Quan el carrer Nou de la Rambla es deia Conde del Asalto. Juntament amb el Pastís, el London, el Kentucky i la Bodega Bohemia.


Però això era abans de les Olimpiades del 92; del PERI de 1995 que va obrir la Rambla del Raval i va destruir carrers, cases i "garitos"; abans que el Gat de Botero vingués des de les Drassanes, i abans de la Barcelona canalla, cool i multicultural. Molt abans que Xavier Theros ens expliqués que els primers turistes que van desembarcar a Barcelona van ser els mariners de la VI Flota.


Ara diuen que el volen tancar. S'ha obert una pàgina a Facebook per evitar-ho, i fins i tot una petició a Change. org

No és la primera vegada que ho intenten.



Si voleu saber molt i molt sobre el Marsella, el Raval, els seus bars, la seva història, les seves lluites i perdues no deixeu d'anar a la Biblioteca Sant Pau-Santa Creu. Trobareu una col·lecció local espectacular. També podeu consultar-la al seu Delicious però insisteixo... aneu-hi personalment!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada